Ingen ekspert på avkjøling, kjøleteknologi eller temperatursoner, sier du? Les dette, så er du straks der du skal være.
Kjøleteknologi
Våre vinskap benytter enten termoelektrisk kjøleteknologi eller kompressorkjøling. Det betyr at du ikke trenger å tenke på om vinen har rett temperatur og at du slipper å bekymre deg for om vinen er klar for servering eller ikke.
Vinskap med kompressorkjøling
Med en kompressor blir vinskapet avkjølt på samme måte som med et kjøleskap. En kompressor kan lage noe lyd og vibrasjon, da er det godt å vite at alle våre vinskap har egne, spesialdesignede dempere som beskytter vinen mot eventuelle vibrasjoner. Lydmessig avgir våre vinskap fra 34 til 42 dBA avhengig av vinskapsmodell.
Termoelektrisk kjøling med elektronisk justering av temperaturen
Våre mindre, frittstående vinskap benytter termoelektrisk kjøling. Dette betyr at temperaturen i vinskapet justeres elektronisk. Vinskap med termoelektrisk kjøling avgir mindre støy og ingen vibrasjoner. Om du vurderer å gå til innkjøp av et mindre frittstående vinskap, kan det være greit å huske på at skapet må stå fritt med god ventilasjon rundt og i et rom med en romtemperatur på 20-25°C.
Temperatursoner og innstillinger
Med våre vinskap trenger du ikke tenke på hvor du skal oppbevare vinen. Eller ting som lys og temperaturforhold. Våre vinskap leveres med én, to eller tre temperatursoner og hver sone kan reguleres individuelt. Dette gjør det enkelt å alltid ha serveringsklar musserende vin, hvitvin eller rødvin!
Én temperatursone
I et vinskap med én temperatursone kan du stille inn temperaturen mellom 5 og 20°C. Oppbevarer du både hvitvin, rødvin (og musserende) vin i vinskapet, anbefaler vi deg å stille inn temperaturen på 12 grader.
To temperatursoner
Våre vinskap med to temperatursoner har et temperaturområde på mellom 5 og 20°C. Den kjøligste sonen kan stilles inn mellom 5 og 12°C og den andre sonen på mellom 12 og 20°C. Det kan være greit å vite at du ikke kan stille begge sonene på 12°C samtidig fordi det må være minimum 1°C mellom de to sonene.
Tre temperatursoner
Med tre temperatursoner i vinskapet kan du ha egne soner for både musserende vin, hvitvin og rødvin!
Tips for lagringstemperatur i vinskapet
- Oppbevaring av serveringsklar hvitvin? Still temperatursonen på 6°C
- Lagre serveringsklar rødvin? Still inn på 14°C
- Langtidslagre vinen i vinskapet? For alle typer vin anbefaler vi å stille inn temperaturen på 12°C