Slik velger du riktig vinskap!

Om du skal kjøpe vinskap for første gang, eller har bestemt deg for at du trenger flere skap til bruk hjemme eller på hytta, spørsmålet er uansett – hvilken vinskaptype skal du velge?

Frittstående? Hvor mange temperatursoner? Hvilken farge? Og hva er egentlig forskjellen på integrert og innebygd? – Spørsmålene er mange.

Vi har satt sammen denne oversikten slik at det skal være enkelt for deg å finne et vinskap som passer til deg og dine behov. – Først kan det være lurt å stille seg noen spørsmål:

1. Hvor mange flasker vil du ha plass til i vinskapet?

Det kan selvfølgelig være vanskelig å vite det i forkant, men et godt tips er å velge et vinskap som har plass til flere flasker enn hva du i utgangspunktet har tenkt deg.

2. Hvor mye plass har du til vinskapet hjemme?

Hvor mye plass du har hjemme, vil også være avgjørende for valget av vinskap. Vårt absolutt største vinlagringsskap er nesten to meter høyt, over én meter bredt, og det har plass til hele 474 flasker. Det er med andre ord et perfekt skap for deg som ønsker å lagre mange flasker. Vårt minste skap rommer seks flasker og får stort sett plass hvor som helst på kjøkkenet.

Dersom du ønsker frihet og større muligheter for å endre plassering i etterkant, kan vi anbefale modeller som kan stå fritt. Her er det viktig å tenke på at frittstående modeller trenger en klaring på 10 cm. rundt skapet for å forhindre overoppheting.

3. Skal du plassere vinskapet inn i kjøkkenet eller skal det stå fritt?

Under-benk-modellene kan settes inn i kjøkken. Integrering under benk betyr at du sømløst integrerer skapet med sokkel med ventilasjonslist foran. Innbygging under benk betyr at skapet kan skyves inn mellom to kjøkkenseksjoner, altså at sokkellist avsluttes på hver side av skapet.  Alle disse skapene kan også stå fritt.

Høyskap-modellene integreres i høyskap, og kan ikke stå fritt på gulvet. De store vinskapene er laget for å stå fritt, men det finnes mange gode eksempler på kunder som har bygget de inn på en fin måte.

Her finner du hele oversikten over vinskap som kan stå fritt!

4. Ønsker du èn eller to temperatursoner?

Mange tror at det kun er hvitvin som skal serveres avkjølt, men rødvin anbefales også å være avkjølt ved servering. Rødvin er faktisk bedre dersom den serveres i lavere temperaturer enn romtemperatur. Hvitvin er ofte best ved 10-14 grader og rødvin fra 14-18, alt etter stil og type.

Ønsker du riktig oppbevaring av både hvitvin og rødvin, anbefaler vi derfor våre vinskap med to ulike temperatursoner. Da kan du servere både hvitvin og rødvin til sin rette temperatur, fra det samme vinskapet. Skal du bruke skapet til lagring av vin over tid anbefaler vi å sette temperaturen til 12 grader.

NB! Dersom vinskapet skal stå i omgivelser som har lavere romtemperatur enn 18 grader, kan det være lurt å velge et to-soners skap. Det har funksjonalitet for å varme opp, mens et en-soners skap kun kan kjøle.

Du kan lese mer om servering av vin her!

Hvilke forskjeller er det på de ulike vinskapene?

Frittstående vinskap –
Et frittstående vinskap kan som navnet tilsier, stå fritt. Det gjør at du kan plassere det akkurat der du måtte ønske. Frittstående modeller byr på mange muligheter, og kan enkelt flyttes hvis det er ønskelig.

Frittstående vinskap bør ha litt avstand til veggen bak og til møbler. Det kan være greit å huske på når du skal finne ut hvor vinskapet skal stå.

Se utvalget
Ulike typer vinskap, frittstående vinskap

Integrerte vinskap –
Et integrert vinskap kan installeres under kjøkkenbenken. Man integrerer det sømløst i resten av kjøkkenet ved å trekke kjøkkenets sokkel foran, med en integrert ventilasjonsrist i. Slik vil vinskapet inngå som en naturlig del av helheten.

Integrering under benk
Ulike typer vinskap, integrerte vinskap

Integrering i høyskap –
Vi har ulike størrelser vinskap for installasjon i kjøkkenets høyskapskrog. Vinskapet integreres sømløst i kjøkkenet, på samme måte som en integrert stekeovn eller kaffemaskin. 

Tips: Mange bytter nå ut kaffemaskinen til et vinskap!

Integrering i høyskap

Innebygde vinskap –
Innebygde vinskap er litt enklere å installere enn et integrert vinskap, og de trenger ikke den samme plassen rundt som en frittstående vinskap. Dette er fordi ventilasjonen er foran på skapet. Du kan enkelt bygge inn denne type vinskap der det er plass, for eksempel der det tidligere har vært et skap.

Husk at skapet krever stikkontakt, og at du må plassere det slik at døren(e) kan åpnes helt opp.

Se utvalget
Ulike typer vinskap, innebygde vinskap

Vinlagringsskap –
Er du en vinentusiast som ønsker å lagre vin over flere år, bør du definitivt velge et vinoppbevaringsskap. Disse vinskapene etterligner forholdene i en vinkjeller, og vil under lagringsprosessen plukke ut hele vinens smaksregister.

Bør du velge et vinskap eller et vinlagringsskap? Les vår guide her!

Se utvalget
Ulike typer vinskap, vinlagringsskap

Lurer du på hvordan du best oppbevarer eller lagrer vin, kan du lese våre «5 gylne regler – Hvordan oppbevare vin riktig»

Har du spørsmål?
Temptech har flere enn 75 ulike vinskapmodeller og vi hjelper deg gjerne hvis du har spørsmål når du skal finne vinskapet som passer perfekt til deg og dine behov.

Ta kontakt med oss her!