Slik velger du riktig vinskap!

Om du skal kjøpe vinskap for første gang, eller har bestemt deg for at du trenger flere skap til bruk hjemme eller for eksempel på hytta, er spørsmålet er ofte; hvilken vinskaptype skal du velge?

Vi har satt sammen denne oversikten slik at det skal være enklere for deg å finne et vinskap som passer til deg og dine behov.

Først kan det være lurt å stille seg disse spørsmålene:

Hvor mange flasker vil du ha plass til i vinskapet?

Det er ikke alltid like lett å vite på forhånd, men et godt tips er å velge et vinskap med kapasitet for flere flasker enn hva du i utgangspunktet har tenkt deg. Med et vinskap i hus vokser ofte interessen for vin og du vil raskt merke fordelene med et vinskap. 

Hvor mye plass har du til vinskapet hjemme?

Hvor mye plass har du til vinskapet kan være avgjørende for valg av vinskap. Vi har vinskap i størrelser helt ned i 15 cm bredde for deg med mindre plass, og som stort sett alle enkelt vil finne plass til. Temptech har også et stort utvalg store vinskap for deg med god plass hjemme og større vinsamlinger. 

Vi kan anbefale frittstående vinskap dersom du ønsker å ha muligheten til å endre plassering i etterkant. De aller fleste av våre vinskap for innbygging og integrering kan også plasseres frittstående. Her er det viktig å tenke på at frittstående vinskap bør ha en klaring på 10 cm rundt skapet for å forhindre overoppheting.

Skal du plassere vinskapet inn i kjøkkenet eller skal det stå fritt?

Vinskap for plassering under benk installeres veldig ofte inn i kjøkken. Vinskap for integrering gir det du kaller et sømløst utseende. Dette oppnås ved at modellene har en avtagbar sokkel og at ventileringen finner plass med en ventilasjonsrist i kjøkkenets sokkel. Integreringsmodellene kan også brukes til frittstående plassering.

Våre vinskap for innbygging har derimot en fast sokkel, og bygges inn ved at skapet skyves inn mellom to kjøkkenseksjoner. Dette betyr at sokkel-listen i kjøkkenet avsluttes på hver side av skapet. Innbyggingsmodeller kan også brukes til frittstående plassering.

Hos oss finner du også vinskap for sømløs integrering i høyskap, som i motsetning til våre andre vinskap ikke kan plasseres frittstående. Vi minner om at vinskap som skal integreres i høyskap, må ha lufterist i sokkel, i tillegg til lufting opp bak mot taket.

Det finnes også mange gode eksempler på kunder som bygger inn store frittstående vinskap på en fin måte.

Ønsker du én eller to temperatursoner?

Mange tror at det kun er hvitvin som skal serveres avkjølt, men rødvin anbefales også å være avkjølt ved servering. Rødvin er faktisk bedre dersom den serveres i lavere temperaturer enn romtemperatur. Hvitvin er ofte best ved 8-10 grader og rødvin fra 14-18, alt etter stil og type.

Ønsker du riktig oppbevaring av både hvitvin og rødvin, anbefaler vi derfor våre vinskap med to ulike temperatursoner. Da kan du servere både hvitvin og rødvin til sin rette temperatur, fra det samme vinskapet. Skal du bruke skapet til lagring av vin over tid anbefaler vi å sette temperaturen til 12 grader.

NB! Dersom vinskapet skal stå i omgivelser som har lavere romtemperatur enn 18 grader, kan det være lurt å velge et to-soners skap. Det har funksjonalitet for å varme opp, mens et en-soners skap kun kan kjøle.

Du kan lese mer om servering av vin her!

Hvilke forskjeller er det på de ulike vinskapene?

Frittstående vinskap

Et frittstående vinskap kan som navnet tilsier, stå fritt. Det gjør at du kan plassere det akkurat der du måtte ønske. Frittstående modeller byr på mange muligheter, og kan enkelt flyttes hvis det er ønskelig.

Frittstående vinskap bør ha litt avstand til veggen bak og til møbler, vi anbefaler ca 10 cm. Det kan være greit å huske på når du skal finne ut hvor vinskapet skal stå.

Se utvalget

Integrering under benk

Et integrert vinskap kan installeres under kjøkkenbenken. Man integrerer det sømløst i resten av kjøkkenet ved å trekke kjøkkenets sokkel foran, med en integrert ventilasjonsrist. Slik vil vinskapet inngå som en naturlig del av helheten på kjøkkenet.

Se utvalget

Innbygde vinskap

Innbygde vinskap er litt enklere å installere enn integrerte vinskap, og de trenger ikke den samme plassen rundt som en frittstående vinskap. Dette er fordi ventilasjonen er foran på skapet. Du kan enkelt bygge inn denne type vinskap der det er plass, for eksempel der det tidligere har vært et skap.

Husk at skapet krever stikkontakt, og at du må plassere det slik at døren(e) kan åpnes helt opp.

Se utvalget

Integrering i høyskap

Vi har ulike størrelser vinskap for installasjon i kjøkkenets høyskap. Vinskapet integreres sømløst i kjøkkenet, på samme måte som en integrert stekeovn eller kaffemaskin. 

Vi minner om at vinskap som skal integreres i høyskap, må ha lufterist i sokkel, i tillegg til lufting opp bak mot taket.

Se utvalget

Vinlagringsskap

Er du en vinentusiast som ønsker å lagre vin over flere år, bør du definitivt velge et vinoppbevaringsskap. Disse vinskapene etterligner forholdene i en vinkjeller, og vil under lagringsprosessen plukke ut hele vinens smaksregister.

Bør du velge et vinskap eller et vinlagringsskap? Les vår guide her

Har du spørsmål?

Temptech har mer enn 100 ulike vinskapmodeller og vi hjelper deg gjerne hvis du har spørsmål når du skal finne vinskapet som passer perfekt til deg og dine behov.

Ta kontakt med oss her!

Vi bruker informasjonskapsler for å få nettstedet vårt til å fungere ordentlig, tilpasse innhold og annonser, tilby funksjoner knyttet til sosiale medier og analysere trafikken vår. Vi deler også informasjon om din bruk av nettstedet vårt med våre partnere innenfor sosiale medier, reklame og analyse.