Slik velger du riktig vinskap!

Du har bestemt deg for å gå til innkjøp av et vinskap, men hvilket skal du velge?

Frittstående? Hvor mange temperatursoner? Hvilken farge? Og hva er egentlig forskjellen på integrert og innebygd? 

Spørsmålene er mange.

Vi har satt sammen denne oversikten slik at det skal være enkelt for deg å finne et vinskap som passer til deg og dine behov.

Først kan det være lurt å stille seg noen spørsmål:

1. Hvor mange flasker vil du ha plass til i vinskapet?

Det kan selvfølgelig være vanskelig å vite det i forkant, men et godt tips er å velge et vinskap som har plass til flere flasker enn hva du i utgangspunktet har tenkt deg.

2. Hvor mye plass har du til vinskapet hjemme?

Hvor mye plass du har hjemme, vil også være avgjørende for valget av vinskap. Vårt absolutt største vinlagringsskap er nesten to meter høyt, over en meter bredt, og det har plass til hele 474 flasker. Det er med andre ord et perfekt skap for deg som ønsker å lagre mange flasker.

Vårt minste skap rommer seks flasker og får stort sett plass hvor som helst på kjøkkenet.

Dersom du ønsker frihet og større muligheter for å endre plassering i etterkant, kan vi anbefale våre frittstående vinskap. Her er det viktig å tenke på at frittstående modeller trenger en klaring på 10 cm. rundt skapet for å forhindre overoppheting.

3. Skal du langtidslagre vinen, eller skal den nytes innen ett år?

Dette er et viktig spørsmål, fordi vinskapene varierer avhengig av formålet med vinen din. Noen ønsker å lagre vinen over lengre tid for å utvikle vinens aroma. Hvis du ønsker å langtidslagre vin anbefaler vi deg å investere i et vinlagringsskap

4. Ønsker du èn eller to temperatursoner?

Mange tror at det kun er hvitvin som skal serveres avkjølt, men rødvin anbefales også å være avkjølt ved servering. Rødvin er faktisk bedre dersom den serveres i lavere temperaturer enn romtemperatur.

Du kan lese mer om servering av vin her

Ønsker du riktig oppbevaring av både hvitvin og rødvin, anbefaler vi våre vinskap med to ulike temperatursoner. Dermed kan du servere både hvitvin og rødvin i sine rette temperaturer, fra det samme vinskapet.

Hvilke forskjeller er det på de ulike vinskapene?

Frittstående vinskap:

Et frittstående vinskap kan som navnet tilsier stå fritt. Det gjør at du kan plassere det akkurat der du måtte ønske. Frittstående modeller byr på mange muligheter, og kan enkelt flyttes hvis det er ønskelig. Frittstående vinskap bør ha en klaring på 10 cm. rundt skapet for ikke å bli overopphetet. Det kan være greit å huske på når du skal finne ut hvor vinskapet skal stå.

Her ser du våre frittstående vinskap 

Ulike typer vinskap, frittstående vinskap

Integrerte vinskap:

Våre integrerte vinskap kan installeres både under kjøkkenbenken og over (i høyskap). Disse modellene krever en form for installasjon. Dette er en type vinskap som er integrert i resten av kjøkkenet, og de blir en naturlig del av helheten.

Se våre integrerbare vinskap –  integrering under benk og  integrert i høyskap.

Ulike typer vinskap, integrerte vinskap

Innebygde vinskap:

Innebygde vinskap er litt enklere å installere enn et integrert vinskap, og de trenger ikke den samme plassen rundt som en frittstående vinskap. Dette er fordi ventilasjonen er foran på skapet. Du kan enkelt bygge inn denne type vinskap der det er plass, for eksempel der det tidligere har vært et skap.

Husk at skapet krever stikkontakt, og at du må plassere det slik at døren(e) kan åpnes helt opp.

Her finner du våre vinskap for innbygging under benk

Ulike typer vinskap, innebygde vinskap

Vinlagringsskap:

Er du en vinentusiast som ønsker å lagre vin over flere år, bør du definitivt velge et vinoppbevaringsskap. Disse vinskapene etterligner forholdene i en vinkjeller, og vil under lagringsprosessen plukke ut hele vinens smaksregister.

Se våre vinlagringsskap her.

Lurer du på hvordan du best oppbevarer eller lagrer vin, kan du lese våre 

«5 gylne regler – Hvordan oppbevare vin riktig»

Vi håper dette var oppklarende og at du ble litt klokere!

Temptech har flere enn 75 ulike vinskap og vi hjelper deg gjerne hvis du har spørsmål når du skal finne vinskapet som passer perfekt til deg og dine behov.

Vi gleder oss til å snakke med deg!

Du kan ta kontakt med oss her

Ulike typer vinskap, vinlagringsskap