Riktig lagring og oppbevaring av vin

Med kvalitet og design i høysetet er det ikke uten grunn at anerkjente restauranter, vinbarer, vinsamlere og vinimportører sverger til vinskap fra Temptech. I våre vinskap ligger flaskene korrekt oppbevart i stabil temperatur og riktig luftfuktighet. Vinskapene er stillegående og har lav vibrasjon som ikke forringer vinen.

Riktig temperert og oppbevart vin vil gi bedre smak og en enda bedre vinopplevelse. Samtidig vil riktig oppbevaring av vinen gi lengre holdbarhet. Riktig lagrings- og serveringstemperatur i forhold til vintype, druer og modningstid er viktig. Med vinskap fra Temptech oppbevarer man vinen på best mulig måte! Temptech har et stort sortiment vinskap med over 50 ulike modeller i alle størrelser og prisklasser! Vi har vinskap for innbygging, for full integrering i kjøkkenet, for høyskap, frittstående, til stua eller kjelleren – Temptech har vinskap som dekker alle behov og ønsker.

5 gylne regler

Vin er levende og utvikler seg over tid. For optimal og korrekt lagring er det fem gylne regler som er viktig å følge. Velger man et Temptech vinskap vet man at alle disse faktorene blir ivaretatt.

1. Riktig og konstant temperatur
Det er viktig å ikke oppbevare vinen for varmt eller for kaldt. Generelt kan man si at all vin kan lagres rundt 10-12°C. For å dele inn mellom hvitvin og rødvin bør hvitvin lagres på 6-8°C, mens rødvin lagres på 14-16°C. Med Temptechs TempFlow-system vil temperaturen være korrekt og konstant over tid.

2. Luftfuktighet
For at vinkorken ikke skal tørkes inn å begynne og trekke inn luft, noe som vil forringe vinen, er det viktig med riktig luftfuktighet. Riktig luftfuktighet bør ligge på 50% – 70%, noe alle Temptech vinskap har med sitt HumidFlow-system.

3. Beskyttelse mot lys
Vin er ømfintlig for lys noe som kan bidra til at modningsprosessen på vinen går raskere. Sollys inneholder UV-stråler som kan være skadelig for vinen. Temptech vinskap har UV-filter på glassdørene noe som beskytter mot sollys og UV-stråler. LED-belysningen innvendig i skapene avgir heller ingen varme.

4. Beskyttelse mot lukt
Lukt kan trenge inn via korkene på vinen, og forringe kvaliteten på vinen. Lukt kan blant annet komme fra trehyller i vinskapene. Temptech sine vinskap benytter kun ulakkerte, NonOdour trehyller som ikke avgir noe lukt. I tillegg er våre vinskap utstyrt med ProFilter kullfilter som renser lukten i vinskapene.

5. Lav vibrasjon
Vibrasjoner over tid vil være skadelig for vinen. Vibrasjon kan komme fra kompressoren og spre seg ut i skapet via hyllesystemet og påvirke utviklingen av vinen. Temptech sitt AntiVibe-system reduserer vibrasjonen i vinskapet betraktelig.