Hvor mange flasker er det plass til i vinskapet?

Ulike flaskeformer og -typer kan påvirke den totale flaskekapasiteten i et vinskap. Her kan du lese mer om de ulike flaskeformene og tips til bedre utnyttelse av vinskapet.

Alle våre vinskap har en angitt flaskekapasitet som gir en indikasjon på hvor mange flasker det er plass til. Denne angitte flaskekapasiteten er ved maksimal utnyttelse av hyllene og målt med en standard 75 cl. Bordeaux-flaske hvor flaskene ligger «andføttes» (flaskebunn mot hals) i hyllene. Denne beregningsmetoden er standardisert hos de fleste vinskapsprodusenter.

Hylle med standard 75 cl. Bordeaux-flaske

De fleste kjøper inn vin fra ulike vinområder som også har sine egne flaskeformer, som for eksempel Burgund, Barolo, Champagne og Riesling. Disse flaskeformene er større enn Bordeaux-flasken og vil dermed ta opp større plass på hyllen, noe som vil påvirke den totale flaskekapasiteten i vinskapet.

Hylle med ulike flaskeformer.

I noen vinskap kan det også være trangt mellom hyllene for enkelte flaskeformer, vår anbefaling er å ta ut en hylle og stable flaskene oppå hverandre for bedre utnyttelse av plassen.

Velger du ett av våre COPENHAGEN vinskap har man derimot god plass mellom hyllene til alle slags flaskeformer, også enkelte magnumflasker.