Ny energimerking og oppgradering av produkter

Etter EU-krav om ny energimerking av elektroniske produkter vil alle våre produkter ha ny energimerking fra 1. mars 2021.

Energimerkingen viser hvilken energiklasse produktet tilhører, hvor mye energi produktet bruker per år samt andre produktegenskaper som lydnivå og flaskekapasitet. Merkingen gjør det enkelt for deg som forbruker å kunne sammenligne ulike produkter og ha grunnlag for å velge det mest energieffektive.

Mens den gamle energimerkingen gikk fra D til A+++ vil den nye energimerkingen gå fra G til A.

For å imøtekomme de nye kravene er nå alle våre produkter oppgradert slik at du som forbruker kan være sikker på at våre vinskap er blant de mest energieffektive på markedet, og oppfyller de nye, strenge EU-kravene. De oppgraderte produktene bruker mindre energi enn tidligere, uten å gå på bekostning av design og funksjonalitet.

Siden våre produkter er oppgradert, vil også alle produktnumre være endret.

For deg som forbruker er det greit å vite at alle energimerkede produkter som kommer på markedet fremover skal være enklere å kunne reparere. Reservedeler må være tilgjengelig for profesjonelle reparatører og forbrukere i minst 7-10 år etter at produktet er sluttsolgt.

Ved siden av dette har du alltid 5 års garanti på alle våre kompressorvinskap. Garantien omfatter feil og skader på kompressor, kjøletekniske deler og elektronikk.

Mer informasjon om reformen av energimerking og miljødesignregulering finner du på NVEs (Norges vassdrags- og energidirektorat) nettsider, her.